SKITSEBLOKKEN opdateres med jævne mellemrum

 

Forside

Kontakt

CV

Maleri

Grafik

Arbejder på papir

Film

Fotoalbum

Blog

Nyheder

 

 

 

 

Tegninger 2018

 

Skitser, akvareller og tegninger 2017

 

HER & DER

Tegninger 2016

 

HER & DER

Tegninger 2015

 

Tegninger og skitser fra Berlin 2016

 

 

Silkeborg-Aalborg

Jeg elsker at køre med bus til Aalborg fra trafikterminalen i Silkeborg. Turen er lang - og giver dermed mulighed for at læse, skrive og - tegne. Det sidste gør jeg, når landskabet indbyder til det - og under den sidste tur var det gråt og kedeligt. Landskabet i egnen omkring Aalestrup er bestemt heller ikke interessant, hvilket er en udfordring. Blyanten bliver dog alligevel spidset, og jeg lader den efterfølgende danse over papiret! Uanset landskabets karakter.

   

Klik på billederne og se dem i større gengivelse

 

Tid til at se fremad

I skrivende stund er vi nået til den næstsidste dag i 2019 - og på sådan en dag - bortset fra, at det er min bryllupsdag - kan man ganske udmærket se lidt frem til det kommende år. Muligvis kan de fire arbejder, der er gengivet herunder give et fingerpeg om, hvor min version af landskabet bevæger sig hen. Jeg har under alle omstændigheder lyst til at arbejde med det grafiske medie igen efter en længere pause. Der er ganske vist blevet produceret et mindre antal koldnålsraderinger på værkstedet i de seneste par år, men nu må det være på tide at gå i gang med ætsningerne igen. Om de kommer til at ligne de viste tegninger udført med forskellige grafitstifter på akvarelpapir, kan jeg ikke sige, men der er i hvert fald grundlag for at søge videre i den rette motivverden.

   

 

   

Fire tegninger. Grafit og kaffe på akvarelpapir. Klik på billederne og se dem i større gengivelse

 

Akvarellen som forberedende arbejde

Man kan roligt sige, at der er stor forskel på at producere et oliemaleri og en akvarel. Ikke desto mindre kan der tillige ses en differens mellem en hurtigt foretaget akvarel og én, der måske er mere gennemarbejdet. Jeg ser i princippet arbejder, som de, der kan ses herunder, som egentlige forberedende småværker i forhold til, hvad der dukker op som olie på lærred senere - og bare rolig: Lærrederne er opspændte og klare til at blive bearbejdet!

   

 

   

 

   

Klik på billederne og se dem i større gengivelse