NYHEDER Siden er opdateret d. 7. april 2020

 

Forside

Kontakt

CV

Maleri

Grafik

Arbejder på papir

Film

Fotoalbum

Blog

Skitseblokken

 

 

NYT FRA VÆRKSTEDET

 

 

Museer må holde lukket frem til d. 11. maj

Hvis man skal tage statsministerens udtalelser for pålydende ved den pressekonference, som Mette Frederiksen afholdte forleden dag, kan Danmark først åbnes igen for arrangementer, hvor der befinder sig flere end ti personer, d. 11. maj. Det burde således ligge fast at landets kunstmuseer er nødsaget til at holde lukket indtil d. 12. maj, da mandag typisk er lukkedag på disse institutioner. Det betyder selvfølgelig, at de udstillinger, jeg havde planlagt at anmelde, bliver forsinket - og en del af dem ser jeg mig samtidigt nødsaget til helt at aflyse, da udsigten til, at en del væsentlige udstillinger således vil åbne på én gang. Hvordan jeg så planlægger mig ud af dette, må jeg finde ud af. Lige nu er der intet at skrive om, da museerne - på trods af, at de stadig på deres respektive hjemmesider i skrivende stund tager afsæt i datoen 14. april. Jeg venter med spænding på nyt fra blandt andre ARoS, der skulle have åbnet ny, stor udstilling d. 4. april samt Kunsten i Aalborg, der skulle åbne udstilling med billedhuggeren Louise Nevelson sidst i marts. Det samme gør sig gældende på kunstmuseet HEART i Herning, der skulle åbne den stort anlagte udstilling 'Socle du Monde' senere i april. I hvert fald disse tre udstillinger vil være førsteprioriteter, når landets museer så småt åbner igen.

Louise Nevelson: 'Moon Garden Scape', 1969-76. Bemalet træ (foto: Niels Fabæk)

 

"Nu siger politikerne, at vi får et helt andet samfund bagefter. Det er interessant retorisk, for man ved meget lidt om corona og om, hvor længe krisen vil vare. Det er også fascinerende, hvordan man kan få folk til at gå i takt, og hvordan man ser en type social moralisering af mennesker, som ikke gør det. Frygten for det ukendte er et fantastisk værktøj for politikerne. Der begynder fortællingerne, og det er uhyre interessant".

Ordene er fremsat af kunstmuseet ARoS direktør, Erlend Høyersten i et interview med Tina Bryld i JP Aarhus og temaet er udstillingen 'Mythologies - The Beginning and End of Civilizations', der skulle være åbnet på museet forleden dag. "Der er en vis ironi i sammenfaldet" tilføjer Høyersten, og dette skal ses som en yderligere kommentar til, at udstillingen beskæftiger sig med store fortællinger om samfundet - i nutid og historie - i krisetider og under omvæltninger. På nuværende tidspunkt er der ingen plan for, hvornår ARoS igen åbner, og hvornår udstillingen dermed kan ses.

Francis Danby: 'The Deluge' (Syndfloden), 1840. Olie på lærred. 300 x 470 cm. (pressefoto: ARoS Aarhus Kunstmuseum)

 

Van Gogh-maleri stjålet fra hollandsk museum

Et maleri af Vincent Van Gogh er blevet fjernet i forbindelse med et usædvanligt frækt tyveri i det hollandske museum Singer Museum i Laren, der ligger 30 km. sydvest for Amsterdam. Natten til mandag d. 30. marts gik alarmen hos politiet i Laren, men da de nåede frem var det eneste, man observerede en knust glasrude og en bar plet på væggen, hvor Van Gogh-maleriet havde hængt. Tyvene var for længst over alle bjerge. Det hele er foregået hurtigt, og museet var ikke bevogtet om natten. Maleriet er et atypisk, og meget tidligt maleri af Van Gogh, og den estimerede værdi rammer omkring 750 millioner kroner. Maleriet var udlånt til en specifik udstilling fra Gröninger Museum. Uanset tyveriet har Singer Museum lukket indtil d. 1. juni pga. corona-virus.

 

Vincent Van Gogh: 'The Parsonage Garden at Nuenen in Spring', 1887 (pressefoto)

 

 

PRESSE

 

Billeder fra Berlin 2020

 

2019

i billeder

 

EFTERÅR-VINTER

2019-2020

 

NYE ANMELDELSER:

 

"Det mentalt plagede individ som kunstner"

Museum Ovartaci besøger Janus Vestjyllands Kunstmuseum

"100 frugtbare år med keramik"

Udstillingen finder sted på Skovgaard Museet i Viborg

"Ikke alt forvandler sig til gråtoner i mørket"

Fire aktuelle kunstnere går i dialog med Rembrandt og hans samtids kortlægning af Jorden

"Kunst i coronaens tid"

Mens kunstverdenen er lukket ned afholder Galerie Moderne i Silkeborg den traditionsrige påskeudstilling