NYHEDER Siden er opdateret d. 19. september 2017

 

Forside

Kontakt

CV

Maleri

Grafik

Arbejder på papir

Film

Fotoalbum

Blog

Skitseblokken

 

 

NYT FRA VÆRKSTEDET

 

 

 

 

"Cronhammars skulpturer er som stationer på rejsen ind i mørkets hjerte. De er gådefulde og urovækkende - og på udstillingen blandes de med genstande, der faktisk har en funktion - men har også en makaber karakter. Cronhammar har eksempelvis designet et bestik, og det ser ud, som om det er nyttigt at have ved hånden, hvis dyret på tallerkenen alligevel ikke er afgået ved døden. "Stealth" hedder bestikket og er opkaldt efter det amerikanske kampfly"

Berlingskes kunstanmelder Torben Weirup har besøgt kunstmuseet HEART i Herning og efterfølgende anmeldt den aktuelle udstilling, som har fokus på Ingvar Cronhammar som designer. Det er en udstilling, som viser Cronhammars alsidighed, og den vil sikkert overraske én og anden, som udelukkende ser Cronhammar som repræsentant for en stil, som tager afsæt i en overdimensioneret omvendt Weber-grill ved navn 'Elia'. Weirup giver fem ud af seks mulige stjerner til Cronhammar i Herning, og udstillingen kan ses helt frem til d. 18. februar 2018.

Ingvar Cronhammar - 'Design': Installationsfoto (foto: Ole Jørgensen)

 

"Jeg ved, at mange bruger stedet som en form for kulturelt fristed. Det er naturligvis forankret i kunsthallens beliggenhed ved søen. Samtidig fungerer stedet som et kvalificeret supplement til Museum Jorn, der har den klassiske museumsfunktion, hvor Silkeborg Bad ikke er bundet op på andet og mere end blot at præsentere såvel historisk som samtidsorienteret kunst. Sådan er det, og sådan bør det også være"

Citatet herover er faktisk fremsat af mig selv i forbindelse med en udtalelse i Kristeligt Dagblad vedrørende KunstCentret Silkeborg Bads 25 års jubilæum, som blev fejret for nyligt ved et stort arrangement på kunstcentret.

 

Bag den bemærkelsesværdige kugle, som optræder centralt i billedet, blev KunstCentret Silkeborg Bads 25 års jubilæum behørigt fejret for nyligt

 

Mad og møbler

På kunstmuseet Trapholt i Kolding kan man snart se og opleve udstillingen 'Eat Me', og det handler, som titlen antyder, om mad. Jeg har netop modtaget to kataloger, der omhandler dels udstillingen og dels de møbler, man placerer sig i, når man skal indtage et måltid, og her handler det naturligvis om design af spisestuestole, og det er en mangfoldig verden, kan jeg roligt sige. Udstillingen 'Eat Me - mad i kunst og design' kan ses på Trapholt i tidsrummet fra d. 23. september til d. 21. maj 2018. Der er blevet produceret en introduktionsvideo til udstillingen og den kan ses HER>

 

Katalogforsiderne til udstillingen 'Eat Me'

 

Lundstrøm rykker til Aalborg

For nyligt så jeg udstillingen 'Vilhelm Lundstrøm og den gode smag' på Brandts i Odense, men nu har nordjyderne en mulighed for at se udstillingen med den store modernist garneret af to af landets store personligheder inden for design og møbelarkitektur, Finn Juhl og Poul Henningsen. Man kan se, hvad den gode smag repræsenterer på kunstmuseet Kunsten i Aalborg indtil d. 25. februar 2018, og jeg har besluttet mig for at anmelde denne version af udstillingen, som desværre bliver en smule mere komprimeret, end man kunne opleve i Odense. Jeg er dog sikker på, at det bliver en stor oplevelse af at gense Lundstrøm, Juhl og PH i det nordjyske.

Vilhelm Lundstrøm: 'Opstilling med ternet dug', 1948-50. Olie på lærred.

 

 

 

SOMMEREN

2017

 

 

DRY POINT

Et minut med koldnålsradering

- en video af

Jacob Nielsen

 

 

SYDBYENS FORVANDLING

...en fotodokumentar

 

 

2016 i billeder

 

 

NYE ARTIKLER:

 

"De mørke skygger og lyset imellem dem"

Anette Harboe Flensburg viser nye værker hos Galerie MøllerWitt i Aarhus

"Konsekvent kinesisk stjerneskud i Aarhus"

Den kinesiske samtidskunstner Song Dong fylder Kunsthal Aarhus med udstillingen 'Collaborations'

"To kulturer, én tanke: Kunsten!"

Tan Ping & Bjørn Nørgaard på Horsens Kunstmuseum