NYHEDER Siden er opdateret d. 21. juni 2018

 

Forside

Kontakt

CV

Maleri

Grafik

Arbejder på papir

Film

Fotoalbum

Blog

Skitseblokken

 

 

NYT FRA VÆRKSTEDET

 

 

 

 

Ny særudstilling på Moesgaard Museum

Jeg har netop besøgt Moesgaard Museum ved Aarhus med henblik på at beskrive udstillingen 'På Djengis Khans stepper - Mongoliets nomader', der, som titlen antyder, skildrer livet på de mongolske stepper på Djengis Khans tid i 1100- og 1200-tallet, og faktisk i dag, da man anslår, ca. en tredjedel af Mongoliets befolkning i dag lever som nomader. Udstillingen er udmærket og ganske godt formidlet. Især de mange udstillede objekter fra en ekspedition foretaget i 1930'erne giver en forbilledlig autenticitet til helheden. Dog er effekterne præget af en grel og meget direkte belysning, som desværre udvisker detaljerne i de fine udstillingsgenstande. Det synes faktisk som et gennemgående problem, at udstillingsteknikere til stadighed kæmper med belysningen i flere udstillingsinstitutioner. Den aktuelle udstilling på Moesgaard Museum kan ses helt frem til d. 14. april 2019.

  

'På Djengis Khans stepper - Mongoliets nomader'. Zam-dansemasker, bemalet papmaché, Indre Mongoliet, 1800- og 1900-tallet... se flere billeder HER>

 

"Du kan ikke sidde alene foran din computer, men det kan du foran skrivemaskinen. På computeren kommer der en mail, du skal lige google noget, så tjekker du lige dine billeder fra ferien. Hvorimod foran skrivemaskinen er det kun dig, din skrivemaskine og sproget"

Ordene er fremsat på TV2's hjemmeside af idéhistorikeren og forfatteren Lars Morell, der er aktuel som tema i dokumentarfilmen 'De originale', der for nyligt blev vist på filmfestivalen CPH:DOX. Morell er forfatter til en del bøger om kunst - heriblandt store værker med og om Asger Jorn og Per Kirkeby. 'De originale' bliver vist på TV2 torsdag d. 21. juni kl. 20.00, men hvis man abonnerer på tjenesten TV2 Play kan man allerede nu se den online.

Lars Morell ved skrivemaskinen (foto: TV2)

 

Grafiker får KS-prisen

Det er uhyre sjældent på samtidskunstscenen, at en grafiker bliver udvalgt til at modtage en pris blandt mange kunstnere. Det er ikke desto mindre sket på årets udgave af Kunstnernes Sommerudstilling i Tistrup, hvor censurgruppen har tildelt grafikeren Anneline Schjødt Pedersen KS-prisen 2018. "Det er tydeligt, at hun er dygtig til det grafiske håndværk, men det er heller ikke til at komme udenom, at hun også er en dygtig billedkunstner med en fin fornemmelse for billedets mere formelle kvaliteter". Blandt andet sådan hedder det i begrundelsen for tildelingen af prisen. Personligt er jeg meget glad for, at man har valgt Anneline Schjødt Pedersen, da hun ved flere lejligheder har vist, hvad grafikken kan på en stadig mere idéforankret kunstscene. Med prisen følger et legat på kr. 5.000,-. Kunstnernes Sommerudstilling kan ses i Janus Bygningen i Tistrup ved Varde frem til d. 12. august.

Anneline Schjødt Pedersen: 'Nimbus I', stregætsning og koldnål (kunstnerens foto)

 

"Portrættet af den unge Maren Sofie Olsen er umiddelbart meget enkelt, men det er samtidig både elegant og gennemtænkt. Pigens øjne har lånt blusen den mørkeblå farve, der igen for modspil af det røde tørklæde, mens øreringens glimt af guld går igen i det rødblonde hår, som nok er redt stramt tilbage, men alligevel snor sig løs i små krøller som tørklædets snipper"

Politikens kunstanmelder Trine Ross har været på besøg på Skagens Museum, hvorfra hun har hentet stof til en anmeldelse af udstillingen 'Michael Ancher og kvinderne fra Skagen', som jeg selv - tidligere på foråret - har haft under behandling. Udstillingen slutter i Skagen d. 26. august, hvorefter den flyttes til Den Hirschsprungske Samling i København, hvor den kan ses i tidsrummet 8. september-13. januar. Herefter går den videre til Ribe Kunstmuseum, hvor den kan ses i perioden 2. februar-28. april 2019. Fem ud af seks hjerter giver Ross til udstillingen i Skagen, hvilket fint modsvarer mine fem stjerner til samme udstilling.

Michael Ancher: 'Skagenspigen Maren Sofie Olsen med rødt tørklæde', 1884

 

 

2017 i billeder

 

DRY POINT

Et minut med koldnålsradering

- en video af

Jacob Nielsen

 

SYDBYENS FORVANDLING

...en fotodokumentar

 

BILLEDER FRA

BERLIN 2018

 

NYE ANMELDELSER:

 

"Smykkerne i magtens univers"

Koldinghus markerer 750 års jubilæum med smykkeudstilling

"Marionetternes indtog på kunstmuseet"

Den egyptiske kunstner Wael Shawky viser marionetdukkefilm og træreliefferARoS

"Både dyr og mennesker forgår"

Den Claus Carstensen-kuraterede udstilling 'Becoming Animal' vises på Museet for Religiøs Kunst i Lemvig

"Finsk fortryllelse i Aaltos arkitektur"

Kaarina Kaikkonens udstilling 'You Remain in Me' på Kunsten i Aalborg