NYHEDER Siden er opdateret d. 18. marts 2018

 

Forside

Kontakt

CV

Maleri

Grafik

Arbejder på papir

Film

Fotoalbum

Blog

Skitseblokken

 

 

NYT FRA VÆRKSTEDET

 

 

 

 

Frode Steinicke solo i Aarhus

For nyligt åbnede en udstilling i det fine Galleri Jacob Bjørn i Aarhus, som viser skulpturer af min gamle bonkammerat Frode Steinicke. Udstillingen har flere af Steinickes ting på programmet, og blandt værkerne kan man se et antal nyere skulpturer og relieffer i bemalet træ. Disse udstilles sammen med et antal ældre værker, som mange måske især er bekendt med, da den sorte granit i en lang periode udgjorde en signatur hos kunstneren. Jeg håber at få set udstillingen, der har titlen 'What's Going On' inden den slutter d. 28. april.

Et eksempel på en af Frode Steinickes stramt komponerede skulpturer (foto: Galleri Jacob Bjørn)

 

John Olsen-udstilling åbnet i Ribe

Udstillingen 'Aftryk af liv - John Olsen 80 år' på Ribe Kunstmuseum er ret vellykket. Udsagnet vedrørende kvaliteten af udstillingen skal tages absolut bogstaveligt, da jeg hørte kunstneren udtrykke under gennemgangen, at det nok er den bedste soloudstilling, der er lavet med et stort og kronologisk omfattende udsnit af hans værker. Der venter da også publikum en god oplevelse i de interessante og labyrintiske lokaler på museet. Det er nemt at fare vild og det er tilsvarende let at lade sig overraske i miljøet, der er iscenesat af museets inspektør Rasmus Kjærbye i samarbejde med John Olsens faste assistent Lars Abrahamsen. Udstillingen har fyldt en del i min bevidsthed de seneste dage, da jeg har fået tilsendt udstillingens katalog, der måske i højere grad udgør en biografi over kunstneren end et decideret udstillingskatalog. Efterfølgende deltog jeg i åbningen af udstillingen - og nu arbejder jeg på en anmeldelse, som naturligvis kan læses i et landsdækkende dagblad på et tidspunkt - og efterfølgende på dette website. 'Aftryk af liv - John Olsen 80 år' kan ses på Ribe Kunstmuseum frem til d. 21. maj.

'Aftryk af Liv - John Olsen 80 år' - installationsfoto... se flere billeder fra udstillingen HER>

 

John Olsen: 'Studier af lunder - Færøerne', 1978, radering.

 

Kunst som underholdning

I virkeligheden er der ingenting galt i, at man bruger kunsthistorien i et underholdningsprogram. Man kan vel blot antyde, at kunst måske som aktualitetsemne ikke ofte fylder sendefladen på public service-stationen Danmarks Radio. I efteråret blev jeg ringet op af en person, som spurgte mig, om jeg var interesseret i at deltage i et TV-program, der optages kort tid efter på Carl-Henning Pedersen og Else Alfelts Museum i Herning. Udgangspunktet var, at et antal kunstinteresserede skulle udpege ét ud af 10 værker, som er malet for nyligt - og som således er falsk. Jeg kunne desværre - eller heldigvis - ikke deltage den dag, optagelserne skulle finde sted, men nu er serien af udstillinger på programmet, og den første viste konceptet på Skagens Museum, hvor man skulle gætte, hvilket af et antal værker af skagensmalere, som var falsk. Maleren Niels Valentin var sat til at kopiere et maleri af P.S. Krøyer, og det gjorde han så dygtigt, at flere af deltagerne ikke var i stand til at gennemskue hvilket var en kopi. Fik man imidlertid mulighed for at sammenligne Krøyers maleri med Valentins efterligning, var det dog muligt at se en forskel på især farvens intensitet. Hvis et sådant quiz-program kan akkumulere en større forståelse for kunsthistorie og en interesse for kunst, er det sådan set okay med mig, at kunsten bruges som underholdning, men det kunne da være oplagt, at man fra DR's side fulgte op på denne potentielle interesse med programmer, som belyser kunstscenen, som den ser ud i dag.

 

P.S. Krøyer: 'Fiskere på Nordstranden en sommeraften', 1891 (foto: Skagens Museum)

 

 

2017 i billeder

 

DRY POINT

Et minut med koldnålsradering

- en video af

Jacob Nielsen

 

SYDBYENS FORVANDLING

...en fotodokumentar

 

BILLEDER FRA

BERLIN 2018

 

NYE ANMELDELSER:

 

"Kunstfilm kontra filmkunst"

Den britiske instruktør og filmkunstner Isaac JulienARoS

"Amok med ler på Museum Jorn"

Ler er temaet for en stort anlagt udstilling på Museum Jorn i Silkeborg

"Frandsen på besøg i Lethland"

Erik A. Frandsen har besøgt Jørgen Leth på Haiti. Udstilling på Randers Kunstmuseum

Nutidsmodernist i småt og stort"

Maleren Mogens Gissel med udstillingen 'Minature' hos Galleri Profilen i Aarhus