NYHEDER Siden er opdateret d. 2. december 2020

 

Forside

Kontakt

CV

Maleri

Grafik

Arbejder på papir

Film

Fotoalbum

Blog

Skitseblokken

 

 

NYT FRA VÆRKSTEDET

 

 

 

 

Gode hammerslag på ældre kunst hos Bruun Rasmussen

Ganske vist opnåede dagens topnummer - Elisabeth Jerichau Baumanns maleri 'Havfruen' - ikke en pris, der matchede vurderingen på 2-3 millioner kr. og et par landskabsmalerier af Vilhelm Hammershøi kunne heller ikke sælges på auktionen over ældre kunst i auktionshuset Bruun Rasmussen på Bredgade i København. Til gengæld gik et par tegninger af samme Hammershøi til langt overvurderingerne og i det hele taget var der stor bydelyst blandt de besøgende i auktionshuset samt blandt de mange, der bød med på telefoner og online. Der blev blandt andet opnået gode priser på L.A. Ring og Skagensmalerne, hvor et fint maleri 'Ung pige ved sit arbejde' af Anna Ancher opnåede en pris på 1,1 million mod en vurdering på 500.000.

J. Th. Lundbye: 'En kat liggende foran en kurv', 1835. Vurd.: 75.000-100.000 kr. Hammerslag: 280.000 kr. (pressefoto: Bruun Rasmussen)

 

Vestjyllandsudstillingen i Tistrup

Det er sjældent en god idé, hvis man etablerer en kunstnergruppering ud fra et geografisk princip. Dermed mener jeg, at der ikke er en garanti for, at kunstnerne i en sammenslutning har alverden at sige hinanden i et udstillingsfællesskab blot fordi, de tilfældigvis er hjemmehørende i samme landsdel. Om det gør sig gældende med kunstnerne i Vestjyllandsudstillingen, vil jeg ganske snart prøve at opklare, da netop denne gruppering udstiller for tiden i Janus Vestjyllands Kunstmuseum i Tistrup ved Varde. Der er planlagt en anmeldelse af udstillingen, så der kommer meget mere på siden her senere om kunstnerne med afsæt i Vestjylland.

Vestjyllandsudstillingen: Lise Buurgård, 'Tidsler', 2020. Ætsning (pressefoto: Janus Vestjyllands Kunstmuseum)

 

Murstensskulptur indviet i Ikast

For nyligt kunne jeg her på siden fortælle om en murstensskulptur, der var under opførelse i Ikast. Nu er skulpturen indviet og i et interview med Bjarne Eriksen fortæller kunstneren Birgitte Ejstrup Kristensen om skulpturen og bevæggrundene for at opføre den. En af inspirationskilderne er Per Kirkeby, som er kunstneren bag en murstensskulptur i netop Ikast. Det foregik i 1973, og var den første af en lang række murstensskulpturer, som Kirkeby lod opføre overalt i verden. Man kan se/høre Birgitte Ejdrup Kristensens samtale med Bjarne Eriksen om det aktuelle projekt HER>

'samfund' i skumringen - her stemningsfuldt skildret fotografisk af Ole Jørgensen

 

 

 

 

PRESSE

 

 

FANØ 2020

 

 

2019

i billeder

 

 

Efterår/vinter

2020-2021

 

 

NYE ANMELDELSER

 

"Tusind ord anskueliggør en udstilling, der burde stå ordløs alene"

Funky udstilling med jamaicanske Ebony G. Patterson i Kunsthal Aarhus

"Asger Jorn og Per Kirkeby i dialog med indbyggede konfrontationer"

Udstillingen med de to store malere finder sted på kunstmuseet ARoS i Aarhus

"Særudstilling besvarer ikke alle spørgsmål om neandertalerne. Heldigvis!"

Udstillingen er smukt iscenesat på Moesgaard Museum ved Aarhus