NYHEDER Siden er opdateret d. 14. december 2017

 

Forside

Kontakt

CV

Maleri

Grafik

Arbejder på papir

Film

Fotoalbum

Blog

Skitseblokken

 

 

NYT FRA VÆRKSTEDET

 

 

 

 

Pop, ekspressionisme, symbolisme og Intermezzo på ARoS i 2018

Kunstmuseet ARoS i Aarhus har netop publiceret programmet for 2018, og som sædvanligt kan man se frem til et alsidigt program på museet. Således lancerer man i 2018 et nyt koncept, som ligger i forlængelse af de sidste års New Nordic-udstillinger, men nu blot med internationale kunstnere på programmet under fællestitlen 'ARoS Focus - Intermezzo'. Disse udstillinger vil jeg naturligvis komme tilbage til, når tiden er inde, men allerede i februar kan man se frem til den britiske filmkunstner Isaac Julien (f. 1960), som viser et tre-skærms værk med titlen 'Western Unions: Small Boats' fra 2007. Udenfor dette koncept viser ARoS til april en udstilling med den amerikanske popkunstner James Rosenquist (1933-2017) og hen over sommeren en udstilling med den ægyptiske kunstner Wael Shawky, som kan ses i perioden 19. maj-2.september. Fra 29. september og året ud kan man opleve den danske symbolist Agnes Slott-Møller (1862-1937) i et hidtil uset omfang på et dansk museum. Fra d. 13. oktober og et godt stykke ind i 2019 udstiller den amerikanske ekspressionist og filminstruktør Julian Schnabel (f. 1951) på ARoS. Her har kunstneren fået helt frie hænder til at skabe en udstilling, der ganske sigende får titlen 'Schnabel by Schnabel'. Den udstilling ser jeg i særdeleshed meget frem til, men overordnet set er programmet for 2018 bestemt interessant.

ARoS 2018: Julian Schnabel. 'A Carrot is a Diamond for a Rabbit', 1990 (pressefoto: ARoS Aarhus Kunstmuseum)

 

"Tilbage står man med en forvirrende udstillingsoplevelse. Cool, Calm and Collected samler mange vægtige og væsentlige kunstnere fra den danske kunstscene, men det kuratoriske koncept udvander undervejs sig selv i et langarmet favntag om både oplagte men også tilfældige og ligefrem malplacerede værker. Derfor overbeviser udstillingen ikke helt som markering af en særskilt cool tendens i dansk samtidskunst efter århundredeskiftet. Heller ikke selv om det hele smøres godt med coolfaktor i et gennemarbejdet udstillingsdesign"

Måske er det direkte chokerende for anmelderen Maria Bordorff, som har anmeldt udstillingen 'Cool, Calm and Collected' på webportalen Kunstkritikk.no, at samtidskunsten rækker ud i adskillige retninger, og glimrer ved fraværet af "rød tråd". Personligt finder jeg denne kendsgerning ret befriende. Til gengæld er grundlaget for at lave en udstilling på kunstmuseet ARoS med "coolness" som tematisk overbygning måske en anelse søgt og fortænkt, og af samme årsag er Bordorffs kritik af det kuratoriske element helt berettiget. På trods af kritik bør man dog ikke desto mindre begive sig ned i ARoS' Niveau 1 og tage kunstværkerne i øjesyn. Der er meget at se på og faktisk også noget at opleve på udstillingen, som kan ses på museet i Aarhus frem til d. 2. april 2018. Jeg har selv anmeldt udstillingen i Jyllands-Posten og min anmeldelse kan læses HER>  

 

'Cool, Calm and Collected': Lilibeth Cuenca Rasmussen. Øverst.: 'Octopada', 2017. Videostill. Nederst.: 'Octocoralla/Squid-Scuad Monochrome', 2017. Blæksprutteblæk silke.

 

Feminine 3D-kunstnere

For nyligt åbnede en udstilling i Viborg Kunsthal, som beskæftiger sig med billedkunst i et tredimensionelt felt. Udstillingen med den ganske sigende titel '3D Female' rummer værker af ni kvindelige kunstnere, som måske ikke har så meget til fælles i deres indbyrdes kunstneriske udtryk, men som dog arbejder med afsæt i materialitet forankret i forskellige værkoverflader. Det er interessant at iagttage, hvordan rum kan udfordres ved hjælp af skulpturelle installationer, som er de primære valg i metode. Hvordan det er lykkedes for de ni kunstnere at bidrage med tredimensionelle værker i Brænderigården i Viborg, kan man på et tidspunkt læse i en anmeldelse, som jeg er i fuld gang med at skrive. Udstillingen kan ses i Viborg Kunsthal frem til d. 25. februar 2018.

 

'3D Female': Marianne Jørgensen, 'Green Dark', 2017, træ og mos... se flere billeder fra udstillingen HER>

 

 

EFTERÅR og VINTER 2017-18

 

DRY POINT

Et minut med koldnålsradering

- en video af

Jacob Nielsen

 

SYDBYENS FORVANDLING

...en fotodokumentar

 

2016 i billeder

 

 

NYE ARTIKLER:

 

"Selv i småtingsafdelingen har Cronhammar format"

Udstillingen 'Ingvar Cronhammar - Design' kan ses på kunstmuseet HEART i Herning

"Tre røvere i underholdende frit fald"

Daniel Richter, Jonathan Meese og Tal R i 'The men Who Fell from Earth' Holstebro Kunstmuseum

"Ny udstilling besegler samtidskunstens potentialer og begrænsninger"

'Cool, Clam and Collected' ARoS