NYHEDER Siden er opdateret d. 19. oktober 2017

 

Forside

Kontakt

CV

Maleri

Grafik

Arbejder på papir

Film

Fotoalbum

Blog

Skitseblokken

 

 

NYT FRA VÆRKSTEDET

 

 

 

 

"Siden midten af 1980'erne har Finn Haves uofficielle stillingsbetegnelse været landskabsmaler, selv om det ikke var comme il fait i en tid med dyrkelsen af de unge vilde og udfordrende eksperimenter, men han har gennem årene fastholdt sin egen agenda med studier i naturen, der har kastet et højt udbytte af sig"

Jeg har beskæftiget mig med Finn Haves udstilling 'Åndehuller' på denne side tidligere, og der er naturligvis en årsag til, at jeg ikke har anmeldt udstillingen i en dansk morgenavis, men opfordret min gode kollega Lars Ole Knippel til at foretage denne opgave. Grunden er den enkle, at jeg for første gang i min tid som anmelder på den pågældende morgenavis har følt mig inhabil i relation til en kunstner, som jeg føler et vist kammeratskab med. Dette bytte har imidlertid vist sig frugtbart både i forhold til udstillingen og Randers Kunstmuseum, som lægger lokaler til Haves skildringer af de mange lokaliteter, som han i en overordnet filosofi kalder 'Åndehuller'. Knippel giver fem velfortjente stjerner til udstillingen, som kan ses på Randers Kunstmuseum frem til d. 21 januar.

Finn Have - 'Åndehuller'. Den billige hvide plastikhavestol ophøjes i Finn Haves verden til museumsgenstand... se flere billeder fra 'Åndehuller' HER>

 

Finn Have fortæller om sin værker ved åbningen af 'Åndehuller' på Randers Kunstmuseum

 

Udstilling med Erik Nyholm på Silkeborg Bad

Da udstillingen 'Keramiske billeder' med værker af Erik Nyholm (1911-1990) åbnede på KunstCentret Silkeborg Bad for nyligt, udgjorde åbningen samtidigt en markering af udgivelsen af en biografi om Nyholm forfattet af tidligere direktør for Silkeborg Kunstmuseum, Troels Andersen. Biografi og udstilling går således fint i samklang, da bogen er rigt illustreret med værker, som af gode grunde ikke kan være repræsenteret på udstillingen af den simple årsag, at der er tale om nagelfaste arbejder, der fungerer som udsmykninger rundt omkring i det ganske land. Bogens illustrationer er primært foretaget af Silkeborg Kunstmuseums (nu Museum Jorn) mangeårige faste fotograf, Lars Bay - og man må sige, at det er noget af en kraftpræstation, som forfatter og fotograf i samarbejde med Forlaget Vandkunsten, har publiceret. Udstillingen på Silkeborg Bad kan ses året ud med sidste udstillingsdag d. 30 december.

Erik Nyholm: 'Keramiske billeder'. Firkantet fad med keramiske fragmenter. 1976. Stentøj... se flere billeder fra udstillingen HER>

 

"Men det hele hænger sammen. Dels fordi disse kunstnere var venner, elskere, elever og undervisere på kryds og tværs, dels fordi de deler en verdensanskuelse, der stadig er aktuel i dag. Og ikke mindst fordi, der hele vejen rundt, er tale om mesterværker, der ikke forlader hverken nethinde, hjerne eller hjerte med det samme"

Anmelder på dagbladet Politiken Trine Ross og jeg er i hver vores anmeldelse på bølgelængde, når det drejer sig om, hvor mange hjerter og stjerner, som skal tildeles udstillingen 'Bacon, Freud and the London Painters' på ARoS i Aarhus. De to anmeldelser blev lanceret i Politiken og Jyllands-Posten samme dag, og i det hele taget udgør temaet omkring "Londonskolen", som er en fælles betegnelse af de ti malere, som optræder på udstillingen, en tilsyneladende eviggyldig tematik, i hvert fald når det går ud på det kropslige og nøgenheden, som der er meget af på udstillingen. Så er de kropsforskrækkede advaret! Udstillingen kan ses på ARoS frem til d. 4. februar 2018, men mon ikke de fine anmeldelser giver et gedigent ryk-ind på museet allerede i efterårsferien? Det kunne man godt forestille sig!

'Bacon, Freud and the London Painters': Paula Rego, 'The Betrthal: Lessons: The Shipwreck, after 'Mariage a la Mode' by Hogarth'. 1999.

 

 

SOMMEREN

2017

 

DRY POINT

Et minut med koldnålsradering

- en video af

Jacob Nielsen

 

 

SYDBYENS FORVANDLING

...en fotodokumentar

 

2016 i billeder

 

 

NYE ARTIKLER:

 

"Trapholt satser på sanserne"

Det drejer sig primært om mad på udstillingen 'Eat Me' på Trapholt i Kolding

"Der er ikke meget at forarges over"

Det handler om blasfemi på Skovgaard Museet i Viborg

"Londonskolen er alt andet end en uddannelsesanstalt"

'Bacon, Freud and the London Painters'  ARoS i Aarhus