NYHEDER Siden er opdateret d. 28. september 2020

 

Forside

Kontakt

CV

Maleri

Grafik

Arbejder på papir

Film

Fotoalbum

Blog

Skitseblokken

 

 

NYT FRA VÆRKSTEDET

 

 

 

 

Anna Krogh ny direktør for Sorø Kunstmuseum

Der er netop indløbet en pressemeddelelse fra Sorø Kunstmuseum, der fortæller, at en enig bestyrelse har valgt Anna Krogh som ny direktør for museet. Hun efterfølger således Charlotte Sabroe, der har ledet museet i næsten 25 år. Anna Krogh er i dag direktør for Kunst på Arbejde - en stilling hun overtog for ikke så længe siden; men nu kan Krogh se frem til en spændende direktørstilling på museet på Sjælland. Mange vil sikkert kende Anna Krogh som en dedikeret skribent og anmelder for webportalen kunsten.nu; men hun har tidligere fungeret som inspektør på museerne ARoS og Brandts ligesom hun har siddet i Statens Kunstfonds Internationale Kunstudvalg. I øvrigt viser Sorø Kunstmuseum frem til d. 31. januar en udstilling med Albert Mertz, der blev født i år for 100 år siden. Denne udstilling bliver senere i 2021 flyttet til Jylland, hvor den kan opleves på Holstebro Kunstmuseum i perioden 20. februar - 16. maj.

Anna Krogh (pressefoto: Sorø Kunstmuseum)

 

Skovgaard Museet fejrer Palle Nielsen

I år er det 100 år siden, at tegneren og grafikeren Palle Nielsen blev født, og som jeg tidligere har nævnt her på siden, bliver dette markeret med tre udstillinger, hvoraf den første, på Fuglsang Kunstmuseum på Lolland var været vist. Nu er 'Katastrofer og mirakler - Palle Nielsen 100 år' åbnet på Skovgaard Museet i Viborg, og i min anmeldelse, som netop er afsendt til redaktionen, beskæftiger jeg mig blandt andet med udstillingsarkitektur i almindelighed og naturligvis med emnet i relation til den aktuelle udstilling i særdeleshed. Hvad har en udstillings potentielle iscenesættelse at gøre med værkerne og deres iboende styrker og karaktertræk? Et sådant spørgsmål kan man udmærket stille; men jeg vælger at se kunstudstillinger som helheder, hvori indgår den måde, værkerne bliver fremstillet. Måske min fortid og uddannelse som dekoratør belaster mig muligvis; men jeg ser denne historik som en styrke. Faktisk var farvelære en del af kompendiet på fagskolen i sin tid, og så kan man sagtens antyde, at mit blik på den slags er ganske konservativ. Uanset, hvordan, man vender og drejer problemerne, kan Palle Nielsen-udstillingen ses på Skovgaard Museet frem til d. 10. januar 2021, hvorefter den bliver vist på Kunstmuseet i Tønder i tidsrummet 30. januar - 2. maj 2021.

Palle Nielsen: 'Den fortryllede by', uden år. Blæk akvarel og dækfarve... se flere billeder fra udstillingen HER>

 

"Stor ros til museet, hvad angår måden at fremvise værkerne på. Man havde ansat en udstillingsarkitekt, for hvem det er lykkedes at forstærke værkernes egen betydning ved at anbringe det på en stor ensfarvet baggrund, holdt i en farve, der fanger en vigtig grundfarve i selve værket, eller også i værkets komplementærfarve"

Citatet er hentet fra det nye nummer af Kunstavisen, hvori Christa Conradsen har anmeldt udstillingen 'Medgang og modgang', som tidligere har været et tema her på siden, da jeg selv anmeldte udstillingen i sommer. Udstillingen finder sted på Kunstmuseet i Tønder og Kunstmuseet Brundlund Slot i Aabenraa, og det er førstnævnte udstilling, der danner tema for den aktuelle anmeldelse i Kunstavisen. Når jeg netop har valgt det viste uddrag af anmeldelsen, er det fordi, jeg ofte har besidder et ret kritisk blik på netop udstillingsarkitektur. At den optræder forholdsvis vellykket i Tønder, kan man opleve, hvis man besøger udstillingen, der varer frem til d. 14. januar 2021.

 

'Medgang og modgang': Vilhelm Lundstrøm: Nature Morte, 1923 på mørkeblå baggrund

 

 

 

 

PRESSE

 

 

FANØ 2020

 

 

2019

i billeder

 

 

Billeder fra Berlin

2020

 

 

NYE ANMELDELSER

 

"Når farven bliver fysisk"

Maleren Bodil Nielsen viser totalinstallationen 'Inside Colour' i Kunsthal Nord i Aalborg

"Trapholt stiller skarpt på Danmarks store arkitekt og designer"

Museet i Kolding viser en omfattende Arne Jacobsen-udstilling

"Udstilling om det nordiske natursyn rammer indenfor og udenfor skiven"

'Rod i Norden' på KunstCentret Silkeborg Bad