NYHEDER Siden er opdateret d. 24. august 2019

 

Forside

Kontakt

CV

Maleri

Grafik

Arbejder på papir

Film

Fotoalbum

Blog

Skitseblokken

 

 

NYT FRA VÆRKSTEDET

 

 

Klar til Vordingborg

Fra d. 6. september til d. 6. oktober udstiller jeg sammen med billedhuggeren Thomas Andersson i Kunstforeningen Vordingborg, som laver udstillinger i KulturArkaden i byen, der er kendt for Gåsetårnet. Da det er ved at være længe siden, jeg sidst har udstillet i en større sammenhæng, har forberedelserne til denne udstilling måske været flere end normalt, men det har været hyggeligt at foretage aktiviteter på værkstedet, hvor det praktiske element har været i højsædet. Jeg viser i alt 21 værker, og udvalget er ligeligt fordelt mellem oliepastel/akvareller og oliemalerier. Der er fernisering i KulturArkaden, Sydhavnsvej 6, 1.sal i Vordingborg fredag d. 6. september kl. 16. Såvel Thomas Andersson som jeg selv vil være til stede ved begivenheden.

Maleriet, der står med forsiden fremad, er fra 2016, og motivet er fra Ørnsø. Det kan sammen med 20 andre værker ses på udstillingen i Vordingborg

 

"Den tid, hvor man sad på nogle mørke kontorer ved nogle mahogniborde og ikke ville sige, hvem man var, er ovre. Vi skal gøre os dygtige til at fortælle, hvorfor vi gør de ting, vi gør. Og kunne stå på mål for det".

Ordene er udtalt af den nyudnævnte formand for Ny Carlsbergfondet, Christine Buhl Andersen i forbindelse med et indslag i Politiken, hvor hun samtidig afviser en frygt for at skulle blive magtfuldkommen. Fondet uddeler hvert år 100 millioner til dansk kunst og kunstforskning. Christine Buhl Andersen er født i 1967 og er cand. mag. i dansk og kunsthistorie. Hun blev leder af KØS Museum for kunst i det offentlige rum i 2007, og direktør for Ny Carlsberg Glyptotek i 2017. Hun har siddet i Ny Carlsbergfondets bestyrelse i 2014-2016. Hun afløser Karsten Ohrt på posten, da han tidligere på året måtte trække sig på grund af sygdom.

Christine Buhl Andersen (foto: Les Kaner)

 

Fuld fart på farven

For nyligt fik jeg tilsendt et udstillingskatalog, hvilket langt fra er usædvanligt. Jeg bliver altid glad for dét, som bliver sendt fra udstillingsinstitutioner og kunstnere, da en mail med vedhæftede billedfiler ofte har en tendens til at forsvinde i mængden, og det naturligvis fordi, jeg får så mange. Det omtalte katalog viser helt spritnye værker af Henriette Hellstern, der dermed gør opmærksom på en ny udstilling, der finder sted hos Galleri NB i Viborg i perioden 26. august-22. september. Udstillingen har titlen 'Das Narrenhaus' og beskæftiger sig med psykiatrien i et stærkt og ekspressivt maleri. I det hele taget er der drøn på farven hos Hellstern, og den aktuelle udstilling udgør ikke en undtagelse. De synes, som er farverne nærmest smidt op eller ned på lærrederne, hvilket måske kunne bringe tankerne hen i mod en maler som Jackson Pollock, men i modsætning til Pollock har Hellstern altid figuren i spil på billedplanet.

Henriette Hellstern: 'Carl's skrivebord', akryl på lærred (pressefoto: Galleri NB)

 

Før murens fald

Snart er det 30 år siden, den hadede Berlinmur havde sit endeligt. Jeg har været i Berlin en del gange de seneste år, og når man går rundt i byen i dag, er det mærkeligt at tænke på, at den har været pløjet igennem af en grænse, der har stået for et liv i byen, som repræsenterede to vidt forskellige verdener. Nu markerer kunstmuseet ARoS i Aarhus begivenheden med udstillingen 'Before the Fall of the Wall', der fokuserer på tiden op til murens fald. Her er det i sagens natur 80'er-kunsten, der belyses - såvel med eksempler herhjemme fra og fra den tyske scene. Maleriet havde i perioden fået en opblomstring efter en epoke med minimalisme og konceptkunst. Det var næsten, som da punkbevægelsen slog igennem inden for rockmusikken. Det blev malet med brede pensler og stærke farver i 1980'erne. Udstillingen, som er iscenesat af værker fra ARoS' egen samling, kan ses i tidsrummet 31. marts 2019-5. januar 2020.

 

'Before the Fall of the Wall': Inge Ellegaard: 'New York down town', 1983-85, olie lærred. 172 x 370 cm. (pressefoto: ARoS Aahus Kunstmuseum)

 

 

2018 i billeder

 

DRY POINT

Et minut med koldnålsradering

- en video af

Jacob Nielsen

 

FORÅR-SOMMER

2019

 

BILLEDER FRA

BERLIN 2018

 

NYE ANMELDELSER:

 

"Mesteren Krøyer løste bestillingsopgaver til perfektion"

'Mesterværker - Krøyer på bestilling' på Skagens Museum

"Den nøgne kvinde i den jyske plovfure"

Nana Francisca Schottländers 'Landskabninger' på Statens Museum for Kunsts filial i Thy

"Kunsthal fejrer jubilæum med ophobninger fra byggemarkedet"

'Provisorisk landskab' i Kunsthal Nord i Aalborg

"Papfar i ADHD-lokomotivets spor"

Søren Behncke på Museum Jorn i Silkeborg