NYHEDER Siden er opdateret d. 3. juni 2020

 

Forside

Kontakt

CV

Maleri

Grafik

Film

Fotoalbum

Blog

Skitseblokken

 

 

NYT FRA VÆRKSTEDET

 

 

 

Forventninger til Jorn og Hammershøi

Når auktionshuset Bruun Rasmussen byder indenfor til fysiske auktioner i løbet af juni måned, er det primært billedkunsten, der har mit fokus, og der er ingen tvivl om, at der er store forventninger til især to navne. Asger Jorn har man i den seneste tid haft svært ved at sælge til de estimerede priser, og det gælder især de dyre værker af kunstneren. Den 16. juni kommer et maleri fra 1945 under hammeren, og netop i tiden efter afslutningen af 2. verdenskrig syntes det som om, Jorn fik en stor lyst til at fabulere frit i maleriet. Det aktuelle værk er et oplagt eksempel herpå. Maleriet er vurderet til 2,5 millioner kroner, men perspektiveret i de seneste hammerslag, som er opnået på Jorn-værker, vil jeg sige, at det er tvivlsomt, om maleriet opnår denne pris. Af gode grunde ved jeg ikke, hvad mindsteprisen på et sådant værk er; men mon ikke den ligger på et par millioner? I en anden ende af den kunsthistoriske skala finder vi en maler, der har opnået endog ret store hammerslag i de seneste år. Således slog Bruun Rasmussen sine egne rekorder for et maleri af Vilhelm Hammershøi sidste år ved salget af et interiørmaleri, som rundede 31,5 millioner kroner. Aktuelt er forventningerne en anelse mere beherskede, men en vurdering på 1,5-2 millioner af et landskabsmaleri af Hammershøi er da værd at tage med. Det er i øvrigt påfaldende, at et større antal malerier af Poul Anker Bech (1942-2009) er til salg på auktionen for moderne kunst. Vurderingerne på de mange værker af Bech ligger mellem 75.000 og 300.000 kroner. Ved de seneste auktioner har malerier af Bech opnået priser langt over de estimerede. Her skal muligvis findes årsagen til, at ejere af værker af kunstneren har følt sig inspireret til at sælge.

Asger Jorn: 'Landskab fra Finkidong', 1945. Olie på lærred. 160 x 116 cm. (foto: Bruun Rasmussen)

 

Vilhelm Hammershøi: 'Landskab fra Dunkebakke. Frederiksværk'. Studie, 1904. Olie på lærred (foto: Bruun Rasmussen)

 

Silkeborg Bad genåbner med tre udstillinger

Lørdag d. 30. maj kan man igen se kunstudstillinger på KunstCentret Silkeborg Bad, og man genåbner kunsthallen med tre udstillinger: Nana Francisca Schottländer var kunstneren bag udstillingen 'Landskabninger' som fandt sted i Doverodde Købmandsgård i Thy sidste sommer, og den udstilling så jeg faktisk, da jeg anmeldte den til Jyllands-Posten. Nu er Schottländer udstillingsaktuel med et andet vandtema på Silkeborg Bad, og denne udstilling har man valgt at kalde 'Vandlegeme' - og den tror jeg sagtens, man kan have visse forventninger til. Desuden kan man se udstillinger af grupperingen DeV+ som åbner en udstilling med titlen 'Dagen varer evigt' og hvis ikke det er nok kan man samtidigt opleve en udstilling med Tamara de Laval og Charlotte Pedersen. De arbejder ud fra temaet 'Naturlig rebel'. De tre udstillinger varer sommeren over frem til d. 6. september.

Kropslighed er et gennemgående tema hos udstillingsaktuelle Nana Francisca Schottländer... se flere billeder fra udstillingen på Silkeborg Bad HER>

 

 

PRESSE

 

 

Forår-sommer

2020

 

 

2019

i billeder

 

 

Billeder fra Berlin

2020

 

 

NYE ANMELDELSER

 

"ARoS genåbner med et forsinket brag af en udstilling"

Mytologier og eksistens er temaer på ARoS' store sommerudstiling