NYHEDER Siden er opdateret d. 23. april 2019

 

Forside

Kontakt

CV

Maleri

Grafik

Arbejder på papir

Film

Fotoalbum

Blog

Skitseblokken

 

 

NYT FRA VÆRKSTEDET

 

 

 

 

"Værkerne er abstrakte og med talrige referencer til maleriets historie, især den nonfigurative og konkrete tradition, hvor billedet ikke refererer til andet end sig selv og er et selvstændigt objekt i verden. Titlerne henviser dog til tider til forskellige figurative udgangspunkter og lægger sig et sted i mellem figuration og abstraktion. Et værk leder til det næste og er alle del af en større forståelse"

Sådan kan man blandt andet læse i pressematerialet til udstillingen 'Draw A Line Then Cross It' med værker af Malte Fisker og Astrid Marie Christiansen i Kunstpakhuset i Ikast. Netop Astrid Marie Christiansen fik jeg et nærmere indblik i, da jeg anmeldte udstillingen 'Entré' på Kunsthal Nord for nyligt. Her udstillede hun som en del af en trio af yngre, kvindelige kunstnere. Udstillingen i Kunstpakhuset kan ses i perioden 27. april-2. juni.

Astrid Marie Christiansen: 'Kodak Moment', 2017, maleri, 90 x 150 cm. (Pressefoto: Kunstpakhuset)

 

Udstilling og artist talk i Aarhus

Normalt er kunstgalleriet Jarsbo Contemporary Art beliggende i Aalborg, men i perioden fra d. 2. maj til d. 5. maj åbner man på adressen Mindet 6, 1. sal i Aarhus en pop-up-udstilling med nogle af galleriets kunstnere samt i hvert fald én enkelt gæst. Gæsten er denne hjemmesides redaktør, som for første gang nogensinde viser et antal oliemalerier med motiver fra Søhøjlandet. Man kan vel roligt sige, at det ikke er for tidligt, at disse værker kommer ud i virkelighedens verden, da de er malet i 2015-16. De bliver dog suppleret med to nature morte-kompositioner fra 2014. I forbindelse med udstillingens første åbningsdag har jeg stillet mig til rådighed ved en artist talk, der således finder sted torsdag d. 2. maj kl. 16.00. Man kan læse meget mere om udstillingen ved Aarhus Havn HER> 

 

Blandt kunstnerne, der udstiller på udstillingen ved Aarhus Havn er Bjørn Eriksen med dette oliemaleri på 150 x 200 cm. (foto: Jarsbo Contemporary Art)

 

Spiret på Notre-Dame er en senere tilføjelse

Jeg tror, de fleste oplevede branden på katedralen Notre-Dame i Paris i lidt af en choktilstand. Jeg har aldrig selv været i Paris, og har således ikke selv iagttaget kirken hverken inde eller ude. Det er naturligvis meget trist, når kostbare og historiske kulturgenstande går tabt; men heldigvis ser det ud til, at mange objekter i inventaret kunne reddes. Det er der i hvert fald noget ifølge bulletiner fra Paris, der kan tyde på, er tilfældet. De fleste dragede sikkert et forfærdelsens suk, da kirkens spir blev flammernes bytte og efterfølgende styrtede til jorden. Spiret har imidlertid ikke altid været en del af bygningsværket, hvilket man kan se på raderingen, der er gengivet herunder. Den er foretaget af grafikeren Charles Meryon midt i 1800-tallet. Men mon ikke spiret alligevel bliver et tema, når Nortre-Dame skal genopbygges? Det vil jeg tro. Kirken blev i øvrigt påbegyndt opført i 1163 og stod først færdig næsten 200 år senere - i 1345.

Charles Meryon: 'L'Abside de Notre-Dame de Paris', 1854, ætsning og koldnål (foto: JoomlaArt.com)

 

"Hvis kunstanmelderen ikke gider bevæge sig til Jylland, kunne man vel prøve at finde personer her, der kunne påtage sig opgaven. Eller trænger dele af staben ved Politiken bare til at blive udflyttet?"

Sådan kunne man blandt andet læse i et indlæg under debatspalten "Læserne mener" i Politiken forleden dag. Årsagen til læserbrevet, som er forfattet af Otto Hansen fra Hadsten, er en anmeldelse, der netop har været bragt i avisen, hvor Peter Michael Hornung har beskrevet en udstilling med værker af Niels Skovgaard på Fuglsang Kunstmuseum. Det er da også påfaldende, at samme udstilling har været udstillet i to dele i Jylland sidste år. Jeg vil dog sige til Politikens forsvar, at hele Skovgaard-udstillingen på Fuglsang bliver udstillet under ét, hvor den i Jylland, som nævnt, var delt op i en udstilling, der viste Niels Skovgaard som maler på Skovgaard Museet i Viborg og som keramiker og billedhugger på Vejen Kunstmuseum. Hvad der måske er mere påfaldende, er, at udstillingen på Lolland blev anmeldt i avisen d. 12. april - 16 dage inden den lukker. Den har været vist siden d. 12. januar.

Keramisk relief af Niels Skovgaard

 

 

2018 i billeder

 

DRY POINT

Et minut med koldnålsradering

- en video af

Jacob Nielsen

 

FORÅR-SOMMER

2019

 

BILLEDER FRA

BERLIN 2018

 

NYE ANMELDELSER:

 

"Færdigheder for øjet, øret og forstanden"

Ursula Nistrup stiller spørgsmål vedrørende klodens fremtid på Holstebro Kunstmuseum

"Hvad outsideren efterlod"

Wiliam Skotte Olsen beskrives med udstillingen 'Bevidst koks' på HEART i Herning

"Form og poesi i harmoni"

Sophia Kalkau i stilfærdig udstilling på Kunsten Museum of Modern Art i Aalborg

"En udstilling om morgendagens potentialer"

'Tomorrow is the Question' er en stor udstilling på ARoS