NYHEDER Siden er opdateret d. 21. januar 2021

 

Forside

Kontakt

CV

Maleri

Grafik

Arbejder på papir

Film

Fotoalbum

Blog

Skitseblokken

 

 

NYT FRA VÆRKSTEDET

 

 

 

 

"Der er jo et spil i arbejdet med de grafiske teknikker ved dét, at man ikke ved, hvad man får. Altså, man arbejder med noget - og man får noget andet, og det er for mange kunstnere en stor udfordring"

Udsagnet er fremsat af kobbertrykkeren Niels Borch Jensen i en film, der blev optaget for et par år siden. Den var én af tre, der skulle sætte pædagogisk perspektiv på de grafiske metoder dybtryk, højtryk og plantryk (raderinger, ætsninger og træ og linoleumssnit samt litografi). Serien blev - så vidt jeg husker - vist på DR-kanalen DRK, men da et politisk flertal i Folketinget dengang delte Herman Görings kulturelle filosofi ("når jeg hører ordet kultur, spænder jeg hanen på min pistol") skulle denne ellers udmærkede TV-kanal naturligvis nedlægges hurtigere, end man kunne nå at tælle til ti. Til gengæld kan man nu se filmen på Ny Carlsbergfondets Vimeo.com-konto, og den viser Borch Jensens samarbejde med den islandske kunstner Ragnar Kjartansson, som på daværende tidspunkt aldrig havde beskæftiget sig med grafik, hvilket giver en stærk indføring i dybtrykkets mange facetter. Filmen, som er produceret af JJ Film, kan ses HER>  

 

Interiørbillede fra Niels Borch Jensens grafiske værksted i København (stillfoto fra filmen 'Kunsten at trykke - Kobbertryk')

 

Kultursulten stilles ikke foreløbigt

Under en spørgerunde i Folketinget antydede statsminister Mette Frederiksen, at de nuværende Covid-restriktioner, som er planlagt til at vare frem til d. 7. februar, formentligt forlænges. Således vil kulturelle institutioner - herunder museer og kunsthaller - være nødsaget til at holde lukket også efter den dato. På Museum Jorn i Silkeborg har man ellers taget skridt til at gøre museumsbygningen mere sikker for publikum at færdes i, da man har konstrueret nogle indvendige døre, som afstedkommer, at publikum kan færdes på en risikofri måde i rummene. Det er dobbelt ærgerligt for Museum Jorn, hvis man ikke er i stand til at åbne udstillingen, der viser værker af Asger Jorn i dialog med den spanske maler Joan Miró, som planlagt d. 7. februar. Udstillingen skulle fejre Silkeborgs 175 års byjubilæum; men det kunst- og kultursultne publikum må tilsyneladende væbne sig med tålmodighed en rum tid endnu. Det samme må en efterhånden utålmodig kunstanmelder, som desværre må foretage nogle kedelige prioriteringer, som vil påvirke mange af de udstillinger, som er planlagt åbnet i den kommende tid.

Joan Miró: 'Peinture IV', 1976. Privateje (foto: Joan Ramon Bonet)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PRESSE

 

 

FANØ 2020

 

 

2020

i billeder

 

 

Efterår/vinter

2020-2021

 

 

NYE ANMELDELSER

"Før og efter kaos - Palle Nielsen på turné"

100-året for grafikeren og tegneren Palle Nielsens fødsel er blevet markeret med tre udstillinger i hele landet.