NYHEDER Siden er opdateret d. 16. august 2018

 

Forside

Kontakt

CV

Maleri

Grafik

Arbejder på papir

Film

Fotoalbum

Blog

Skitseblokken

 

 

NYT FRA VÆRKSTEDET

 

 

 

 

Den hollandske kurator Anne Berk har inviteret 17 kunstnere til at vise værker som reflekterer over kroppens foranderlighed, døden og mindet efter døden i vores sekulariserede nutid i udstillingen Beyond the Body. Med moseliget, den "sovende" Tollundmand i den samme by og KunstCentrets egen fortid som et kurbad, hvor de helsesøgende siden 1883 søgte at holde døden stangen en stund, er nutidens kunstcenter på stedet den perfekte ramme om denne udstilling. 

Det er 17 hollandske samtidskunstnere, der er blevet udvalgt til udstillingen med titlen, som er skitseret i KunstCentret Silkeborg Bads pressemeddelelse, der kan læses i et kort uddrag herover. Hvis man skal dømme ud fra Badets visuelle pressemateriale, adskiller hollandsk samtidskunst sig vel kun marginalt fra, hvad vi de seneste årtier har kunne iagttage på den hjemlige samtidskunstscene, men det er dog altid spændende at se, hvad der rører sig i de øvrige europæiske miljøer på kunstfronten. Udstillingen 'Beyond the Body' kan ses på KunstCentret Silkeborg Bad i tidsrummet 1. september-9. december. 

'Beyond the Body': Esther Bruggink: 'Rusalka', 2006. Mixed media (foto Simon van Boxtel)

 

'Beyond the Body': Roy Villevoye: 'The Clearing', 2011. Mixed media (foto: Mike Bink)

 

'Ultima Thule' åbnet på Randers Kunstmuseum

På grund af uforudsete omstændigheder - eller blot noget så banalt som en togaflysning - var jeg desværre forhindret i at deltage i åbningen af udstillingen 'Ultima Thule', der viser fotografier af Henrik Saxgren. Udstillingen finder sted på Randers Kunstmuseum, og heldigvis havde jeg et par dage efter ferniseringen en bil til rådighed, og således kunne jeg i ro og mag tage den interessante udstilling i øjesyn. Saxgrens formål med de mange fotografier er at skildre livet i Nordvestgrønland, og gengivelserne på de skarpe fotos er ganske imponerende og smukke, men det er ikke områdets storslåede scenarie, der giver næring til en serie fantastiske billeder. Det handler helt enkelt om at vise en jæger- og fangerkultur, der måske snart er fortid. Og her står man faktisk med Saxgrens billeder over for en kultur, der går direkte i kroppen på én. Man kan næsten mærke kulden og døden i de store fotografier, og det såmænd både i forhold til mennesketomme miljøer samt lokaliteter, hvor beboerne i det kolde klima går på jagt på helt oprindelig facon. Udstillingen kan ses på Randers Kunstmuseum frem til d. 4. november. Jeg har skrevet en anmeldelse, som sikkert kan læses i Jyllands-Posten ganske snart.

 

Henrik Saxgren: Hvalsund. 2015... se flere billeder fra udstillingen HER>

 

Gjerdevik-udstilling hos Danske Grafikere

Den norsk-danske billedkunstner Niels Erik Gjerdevik levede fra 1962 til 2016, og ud fra disse tal kan man regne ud, at kunstneren døde i en alder af 54 år. Da Gjerdevik i 2012 var udvalgt som ugens kunstner på webportalen kunsten.nu, skrev man blandt andet, at "Niels Erik Gjerdeviks værker er kendetegnet ved fabulerende former, men også ved en effektfuld brug af syrede eller sarte farveskalaer". Dette er dog en forenkling af kunstnerens udtryk, og netop alsiidigheden er et tema i en udstilling, der viser Gjerdevik som grafiker i et retrospektivt forløb i forbindelse med en udstilling i Danske Grafikeres Hus i Sølvgade i København. Her optræder for eksempel det tidligste grafiske værk fra 1982 - to år før han kommer ind på kunstakademiet. Udstillingen 'Niels Erik Gjerdevik 1982-2015' kan ses i Danske Grafikeres Hus fra d. 17. august til d. 2. september. Det er altså en ganske kortvarig udstilling, og derfor kan det forekomme hensigtsmæssigt at nævne udstillingsstedets åbningstider: Torsdag til søndag kl. 13-17.

Tidligt tryk fra 1984 af Niels Erik Gjerdevik (foto: Danske Grafikere)

 

2017 i billeder

 

DRY POINT

Et minut med koldnålsradering

- en video af

Jacob Nielsen

 

SYDBYENS FORVANDLING

...en fotodokumentar

 

BILLEDER FRA

BERLIN 2018

 

NYE ANMELDELSER:

 

"Idé og udførelse i ubalance"

Kikset udstilling i Kunsthal Aarhus skulle sætte fokus på fænomenet "sexrobotter"

"Eminent fokus på den tredje Skovgaard"

Skovgaard Museet i Viborg og Vejen Kunstmuseum belyser Niels Skovgaards liv og værk

"Historien om 68'ernes plakater"

Udstilling på Dansk Plakatmuseum i

Den Gamle By har undertitlen 'Plakater fra et oprør'

"Melankoliens accent kan udtales flerstemmigt"

Kunstnergruppen Island Life med udstillingen 'MOL' på Kunstmuseet i Tønder