NYHEDER Siden er opdateret d. 23. august 2021

 

Forside

Kontakt

CV

Maleri

Grafik

Arbejder på papir

Film

Fotoalbum

Blog

Skitseblokken

 

 

NYT FRA VÆRKSTEDET

 

 

 

LARS SVANHOLM

maleri, grafik og arbejder på papir

PAKHUSET, Fischers Plads, Viborg

Åbningstider: torsdag-fredag 13-17, lørdag-søndag 11-15

Udstillingen varer frem til d. 26. september

Læs mere HER>

 

Auktioner hos Bruun Rasmussen i fuld gang

Mens jeg af den ene eller anden årsag farer land og rige rundt, er der fuld gang i auktionerne hos auktionshuset Bruun Rasmussen i København. For nyligt var der således klassiske malerier under hammeren og jeg tog lige et hurtigt overblik over, hvad der er blevet solgt og hvad der ikke er blevet solgt. Her kunne jeg se, at et maleri af Vilhelm Hammershøi fik et hammerslag på 2,8 millioner mod en vurdering på mellem 1 million og 1,5 millioner kroner. Her var der tale om et mørkt interiørmaleri med et stearinlys i forgrunden, og sådanne værker er der tilsyneladende kunder til hos Bruun Rasmussen. Der er også kunder til maleren L.A. Ring. Således lykkedes det Ribe Kunstmuseum at få et maleri, som er gengivet herunder, af Ring inkluderet i samlingen ved hjælp af fonde. Det er også nødvendigt, når et værk, som er vurderet til mellem 400.000 og 600.000 kr. rammer en pris på 800.000 kr. Jeg følger fortsat med i auktionerne hos Bruun Rasmussen - og især den moderne billedkunst har jeg et vist fokus på.

 

L.A. Ring: 'Sommerdag på Enø. En mark med modnet korn i forgrunden', 1913. Olie på lærred. 79 x 120 cm. (foto: Bruun Rasmussen Kunstauktioner)

 

»Armitage, der er født i Kenya og uddannet fra Slade School of Art og Royal Academy of Arts i London, arbejder i et spændingsfelt mellem østafrikanske og europæiske traditioner; nøje planlagt og frit sammensat i kunstnerens værker. I Armitages monumentale oliemalerier sammenvæves politiske begivenheder, popkultur, sociale medier, folklore og personlige erindringer med mytologi og drømmelignende billeder«

På Ny Carlsberg Glyptoteket har man i de senere år kørt en række udstillinger med samtidsorienterede kunstnere, og udstillingen 'Beretning fra en analfabet' med værker af Michael Armiatge havde jeg lejlighed til at se, da jeg var på en smuttur til København for nylig. Et lidt underligt kuratorisk greb, synes jeg, er, at man har udstillet Armitage sammen med et antal værker fra Glyptotekets historiske samling; men om det er en vellykket disposition kan man erfare ved selvsyn på udstillingen, der varer frem til d. 24. oktober.

Michael Armitage: 'Baikoko at the mouth of the Mwachema River', 2016. Olie på Lubugo-barkklæde... se flere billeder fra udstillingen HER>

 

 

 

 

 

PRESSE

 

 

Udstilling i Pakhuset i Viborg,

September 2021

 

 

2020

i billeder

 

 

Forår/sommer

2021

 

 

NYE ANMELDELSER

 

"Afstanden fra New York til Horsens reduceres på omfattende udstilling"

PhoebeNewYork med udstillingen 'My Paper World' på Horsens Kunstmuseum

"Ekstreme tilstande i en billedkunstnerisk kontekst lykkes delvis"

Udstillingsprojektet 'Go Extreme' finder sted i Kunsthal Aarhus.

"Kvinderne i periferien af Cobra-gruppen betones på Museum Jorn"

På museet stiller man skarpt på potentialet i Cobra, hvis flere kvinder havde fået lov at deltage.