NYHEDER Siden er opdateret d. 7. december 2023

 

Forside

Kontakt

CV

Maleri

Grafik

Arbejder på papir

Film

Fotoalbum

Blog

Skitseblokken

 

 

NYT FRA VÆRKSTEDET

 

 

 

Fut i fejemøget ved auktion over klassisk kunst

Skagensmalerne, Paul Fischer, Hammershøi samt Ring og Brendekilde. De var alle under hammeren ved Bruun Rasmussens auktion over klassisk kunst forleden dag. Ikke blot fik Randers Kunstmuseum udvidet samlingen med et smukt maleri ’Den unge kvinde og efteråret’ fra 1927 af L.A. Ring, men andre værker gik også ret godt - måske rodfæstet i, at vurderingerne var mere reelle, end man så det på auktionen over moderne kunst dagen før?

  

Man kan roligt sige, at maleriet her af svenske Bruno Liljenfors er årstidsaktuelt. ’Vinterlandskab med dompapper’ fra 1900 er i olie på lærred og måler 63 x 76 cm. Vurd.: 60.000-80.000 kr. Hammerslag: 320.000 kr. (foto: Bruun Rasmussen Kunstauktioner)

 

Begrænset bydelyst i Lyngby

Den første fysiske auktion har netop fundet sted i auktionshuset Bruun Rasmussens nye lokaler i Lyngby, og det var faktisk lidt mærkeligt at overvære begivenheden online. Det drejede sig om en auktion over moderne kunst og samtidskunst samt en auktion over Cobra-kunst, og det var for mig ganske overraskende at opleve, hvor mange af de mange værker i hver kategori, der ikke kunne opnå tilfredsstillende hammerslag og dermed ikke kunne sælges. Et andet element, jeg savnede, var, at man har valgt at fravælge præsentationen af de fysiske værker, hvor man tidligere - i de tilfælde det på grund af værkets størrelse var muligt - udstillede emnerne; men det er fagre nye verden og nu må man se værkerne gengivet på en storskærm. Jeg tror imidlertid ikke, at det er det, som er årsagen til den manglende bydelyst blandt potentielle købere. Måske er det årstiden? Der var i hvert fald tydeligvis mange ledige sæder i auktionslokalet i Kongens Lyngby.

Maleriet her ’Didaska-billede’ fra 1946 af Asger Jorn opnåede et hammerslag på 800.000 kr. mod en vurdering på 800.000-1.000.000 kr. Maleriet er olie på lærred og malet i en periode, som var ganske frugtbar i Jorns livsforløb (foto: Bruun Rasmussen Kunstauktioner)

 

PRESSE

 

FOTOS:

Efterår-vinter

2023-2024

 

 

Anmeldelser bragt i

Jyllands-Posten

2015-2023