NYHEDER Siden er opdateret d. 20. februar 2019

 

Forside

Kontakt

CV

Maleri

Grafik

Arbejder på papir

Film

Fotoalbum

Blog

Skitseblokken

 

 

NYT FRA VÆRKSTEDET

 

 

 

 

"Der er intet, der er arbejde for mig. Arbejde er for folk, der har brug for at tjene penge. Det har jeg ikke. Jeg laver det, jeg gerne vil. Det er ikke arbejde"

Dagen før disse linjer skrives indløb beskeden om, at modedesigneren Karl Lagerfeld er død. Der er ingen tvivl om, at det fremsatte udsagn herover, som Lagerfeld på et tidspunkt har fremsat, vil forarge mange hårdtarbejdende designere og kunstnere, men der er såmænd intet odiøst i ordlyden. Lagerfeld var efter al sandsynlighed selv godt klar over det provokatoriske element i udtalelsen, ligesom han ofte drilagtigt insisterede på at være født på alle mulige forskellige tidspunkter. Officielt hedder det dog, at han var født i 1933 og således blev 85 år gammel.

Karl Lagerfeld (foto: Patrick Kovarik/AFP)

 

Birkemoses for fuld drøn

Jeg har netop haft mulighed for at foretage et blik på udstillingen 'Jeg er ikke færdig endnu...' med værker i et retrospektivt forløb af Jens Birkemose. Jeg sidder i skrivende stund og arbejder på en anmeldelse af udstillingen, som kan ses på Museum Jorn i Silkeborg i perioden 23. februar- 26. maj, og alene af dén grund vil jeg ikke give en grundigere beskrivelse af, hvad publikum kan forvente at opleve på udstillingen. Jeg vil blot antyde, at det ikke mindst er et vitalt engagement, der præger Birkemoses livsværk, og det på adskillige niveauer.

Installationsfoto fra Jens Birkemose-udstillingen på Museum Jorn... se flere billeder fra udstillingen HER>

 

"Med denne fantastisk gode udstilling på Statens Museum for Kunst er Sonja Ferlov Mancoba én gang for alle løftet op i den sfære, hun hører til: som én af vores allerstørste billedhuggere. Vi genkender hendes mest berømte værker. Vi ser de masker og hjelmskulpturer, hun skabte i de sidste tiår"

Fem stjerner giver min gode kollega på Jyllands-Posten, Tom Jørgensen, til særudstillingen med værker af billedhuggeren Sonja Ferlov Mancoba på Statens Museum for Kunst. Jeg beskrev selv en udstilling med værker af Sonja Ferlov for en del år siden i forbindelse med en udstilling på Carl-Henning Pedersen og Else Alfelts Museum i Birk ved Herning, men jeg er ret sikker på, at der vil være mere opmærksomhed omkring udstillingen på nationalgalleriet, end det var tilfældet i Herning i 2012. Udstillingen kan ses på Statens Museum for Kunst til d. 5. maj.

Sonja Ferlov Mancoba: 'Den lille nænsomme', 1951. Tilhører Museum Jorn (foto: Anders Sune Berg)

 

"Hjælpeløse...!!! Der er dét med kunst, og det er banalt, men det har noget med kunnen at gøre. Du må male og forme - for mig - som du vil, men jeg skal opleve, at du er i kontrol. Du skal kunne spille rent! Og disse malerier er - for nu at blive i musikersproget - ikke spillet rent"

Kunstkritik findes heldigvis i flere versioner, og oftest refererer jeg fra dagblade og webportaler, når jeg fremdrager citater af kunstkritisk karakter. Citatet herover stammer imidlertid fra et radioprogram, med titlen 'Arnoldis Atelier', der sendes jævnligt på Radio Jazz Copenhagen. Værten er naturligvis billedkunstneren Per Arnoldi, og han har forholdt sig til maleren Jacob Brostrups udsmykning af Socialdemokratiets gruppeværelse på Christiansborg. Der er ikke meget formildende ved denne udsmykning, hvis man skal regne Arnoldis dom for gode varer - og hvorfor skulle man egentlig ikke dét? Arnoldi fremhæver nogle tricks, som Brostrup har hapset his Gerhard Richter - den tyske verdenskunstner... Man kan høre hele programmet Arnoldis Atelier på Radio Jazz HER>

Oversigtsbillede af Socialdemokratiets gruppeværelse med Jacob Brostrups serie 'Folkets Tid' (foto fra www.brostrup.dk)

 

 

2018 i billeder

 

DRY POINT

Et minut med koldnålsradering

- en video af

Jacob Nielsen

 

EFTERÅR-

VINTER

2018-19

 

BILLEDER FRA

BERLIN 2018

 

NYE ANMELDELSER:

 

"Dagens mand på spil i kvindeland"

Peter Land sætter fokus på maskulinitet på Kvindemuseet i Aarhus

"Moderne kunst samlet med entusiasme"

Den norske Canica Kunstsamling udstilles på Kunsten i Aalborg

"Eklatant transformation af industrirummet"

Tre kvindelige kunstnere forvandler Kunsthal Nords postindustrielle rum til et lummert bordelmiljø

"Eneren Rita insisterede på surrealismen indtil et tidspunkt"

Særudstilling med Rita Kernn-Larsen på Kunsten i Aalborg