NYHEDER Siden er opdateret d. 24. juli 2017

 

Forside

Kontakt

CV

Maleri

Grafik

Arbejder på papir

Film

Fotoalbum

Blog

Skitseblokken

 

 

NYT FRA VÆRKSTEDET

 

 

 

 

Alice Cooper finder Warhol-værk i et paprør

Sangeren og performeren Alice Cooper er kendt for en sceneoptræden, som består af diverse bizarre optrin. Blandt andet er han både blevet hængt og halshugget som en del af showet. En elektrisk stol har faktisk også været en del af hans ofte meget teatralske performances, og netop en elektrisk stol er motivet på et værk, som man nu ifølge avisen The Guardian har "gravet frem" af sangerens gemmer. Det drejer sig om en serigrafi af Andy Warhol forestillende netop en elektrisk stol. Dette værk er et af popkunstnerens mest ikoniske, og Cooper's første reaktion, da han hørte om serigrafiens reelle værdi var: "Er du seriøs? Jeg ejer det!" Værket, som Warhol forærede Copper, da de begge var en del af inderkredsen omkring klubben Max' Kansas City i New York, er adskillige millioner dollars værd, og det har i mere end 40 år været opbevaret i et paprør på sangerens lager. En ekspert har verificeret værkets ægthed, og Alice Cooper var egentligt en anelse tilbageholdende med at hænge det op i sit hjem, da han var en smule nervøs for at være i besiddelse af et så kostbart kunstværk; men han skulle angiveligt have ombestemt sig, og har nu i sinde at få det indrammet og ophængt, når han ved udgangen af året har færdiggjort en længere turné.

Andy Warhol: 'Little Electric Chair', ca. 1964-65, serigrafi (foto: Courtesy of Alice Cooper)

 

Dalis moustache er intakt

For nyligt kunne jeg her på siden fortælle om en spansk kvinde, der har påberåbt sig at være datter af den verdensberømte surrealistiske maler Salvador Dali, som døde i 1989. Således har kvindens advokat søgt om, at Dalis lig bliver tilvejebragt med henblik på at fremskaffe dna, som vil kunne bekræfte eller dementere den 61-årige Maria Pilar Abel Matinez' påstand om at Dali er hendes biologiske far. Salvador Dali havde ingen børn i sit ægteskab med Gala Dali, som i sine sidste år slog sig ned i en ejendom i Catalonien, hvorfra hun kun modtog besøg fra kunstneren efter en skriftlig ansøgning. Ifølge rygterne skulle fru Gala være en kvinde med en kolossal appetit på mænd, men denne appetit indbefattede altså ikke surrealisten med den karakteristiske moustache, der blev et varemærke for Dali, som skulle have efterladt sig en formue i milliardklassen. Det er dog ikke udsigten til en formue, der har inspireret Maria Pilar til at få bekræftet Dalis rolle som far til hende. Hun vil blot have historien på plads, hvilket vel er forståeligt. Nu har man imidlertid taget Dalis balsamerede lig op af graven, som er placeret centralt i kunstnerens eget museum i den catalanske by Figueres. Her har balsamøren, som i sin tid klargjorde Dalis lig, udtalt, at kunstnerens karakteristiske moustache er intakt efter 28 år i balsameret tilstand. Ifølge den engelske avis The Guardian udtaler han, at Dalis krop ligner "en mumie, der er som træ". Nu følger en efterforskning baseret på dna-materiale fra kunstnerens afsjælede legeme, og den proces forventer man, tager en til to måneder.

Det stirrende blik og ti minutter over ti moustachen var karakteristiske for Salvador Dali (foto: Getty Images)

 

"Første Verdenskrig var lige forbi, men åbenbart ikke for kunstkritikerne, og med rasende ord angreb de Lundstrøm fra alle sider. Disse lydcitater kører i en båndsløjfe, og hvis man giver sig bare nogenlunde god tid til Lundstrøms ungdomsbilleder, må man høre de samme injurier en halv snes gange. Det er hverken god reklame for Lundstrøm eller et godt eksempel på afbalanceret formidling. Man savner alternative synspunkter, der kan fremhæve Lundstrøms format, og hans egne noget spagfærdige reaktioner er ikke tilstrækkelig kompensation. Her kunne nogle velvalgte citater fra det meget omfattende katalog til udstillingen have genoprettet balancen mellem kritik og ros"

Politikens kunstanmelder Peter Michael Hornung besidder visse kritikpunkter i forhold til udstillingen 'Vilhelm Lundstrøm og den gode smag', som kan ses indtil d. 27. august på Brandts Museum for kunst og visuel kultur i Odense. Det er dog ikke Lundstrøms kunstværker, som Hornung retter skytset imod i sin fire-hjertede anmeldelse i avisen, men derimod de rammer, som er sat op i forhold til udstillingens iscenesættelse og formidling. Jeg glæder mig til at opleve "den gode smag", når udstillingen senere i år kan ses på kunstmuseet Kunsten i Aalborg.

Vilhelm Lundstrøm: Nature morte, ca. 1923-25 (pressefoto: Brandts, Odense)

 

 

SOMMEREN

2017

 

 

DRY POINT

Et minut med koldnålsradering

- en video af

Jacob Nielsen

 

 

SYDBYENS FORVANDLING

...en fotodokumentar

 

 

2016 i billeder

 

 

NYE ARTIKLER:

 

"Kulørte objekter i det hvide univers"

Tyske Andreas Slominski udstiller på Museum Jorn

"Alvorlig humor og en epoke i opløsning"

To udstillinger supplerer hinanden i Kunsthal Aarhus

"Optiske Illusioner i lange baner"

Norske Toril Johannessen i udstillingsrækken 'ARoS/Focus/New Nordic' på ARoS i Aarhus