NYHEDER Siden er opdateret d. 27. september 2022

 

Forside

Kontakt

CV

Maleri

Grafik

Arbejder på papir

Film

Fotoalbum

Blog

Skitseblokken

 

 

NYT FRA VÆRKSTEDET

 

 

PRESSE

 

2021

i billeder

 

Berlin i august 2022

 

 

NYE ANMELDELSER:

 

"Pragtmuseum i Potsdam viser malerkunstens svar på tidlig rock and roll"

Abstrakt malerkunst efter 1945 er temaet i en flot udstilling på Museum Barberini i Potsdam

"Fremtidens natur sættes på formel i udstilling på HEART i Herning"

Rune Bosse er kunstneren bag udstillingen 'Træfald', der sætter naturen på dagsordenen.

"L.A. Ring i Ribe viser sanselig realisme i alle årstider"

Der er både vinterkulde og sommervarme i L.A. Ring-udstillingen på Ribe Kunstmuseum.

 

 

Myten om Flora Danica lever i bedste velgående

Det er muligt, at en og anden finder det overraskende, at jeg pludselig finder interesse i porcelænsstellet Flora Danica; men når en kulturredaktør udfordrer mig ved at bede mig skrive en anmeldelse af en udstilling, der har afsæt i netop dette tema, mår jeg naturligvis læse på lektien, og myten om Flora Danica - den danske flora - er faktisk interessant og mangfoldig. Ikke mindst fortællingen om kortlægningen af floraen, som den tog sig ud i 1700-tallet er interessant for en grafiker som mig, da bogværket, der beskriver den danske flora, faktisk består af en mængde af minutiøst udførte og håndkolorerede kobberstik. Snart kan man se Flora Danica i porcelænsversionen på en udstilling på Koldinghus, og den skal jeg besøge i en af de første dage i oktober. I museets pressemeddelelse om udstillingen hedder det blandt andet: »Flora Danica-stellet er uløseligt knyttet til bogværket af samme navn. Fra det omfattende værk, hvori den vilde danske flora blev registeret, beskrevet og aftegnet, blev stellets myriade af vilde dekorationer hentet. Både bogværk og stel var prestigefyldte projekter for den danske enevælde og et ypperligt billede på rigets fremdrift og oplysning«. Jeg læser videre i tykke bøger om Flora Danica og glæder mig til endnu en gang at besøge det fine museum i Kolding.

Fra bog til porcelæn. Flora Danica (foto: Iben Kaufmann)

 

Udfordring og inklusion på Trapholt

Kunstmuseet Trapholt har i skrivende stund netop åbnet udstillingen 'Connect Me', som er tredje version af en udstillingsserie, som man på museet har kørt i de sidste fem år. Dette projekt har til hensigt at vise, hvordan forholdet mellem mennesker fungerer, når man bliver udfordret og konfronteret med et antal kunstværker af mere eller mindre inkluderende karakter. Sådan er kunstmuseumsverdenen også i dag. Der skal oplevelsesstrategier på bordet, hvis man vil tiltrække publikum. Hvad udstillingen i sin kompleksitet mere specifikt går ud på, kan man på et tidspunkt læse i en anmeldelse, som jeg er i fuld gang med at forfatte, men jeg kan da sige så meget, som at udstillingen varer helt frem til d. 13. august 2023, så der er god tid til at få den set.

'Connect Me': Omfattende videoinstallation af Memo Akten har til hensigt at skabe et rum til fordybelse og meditative tilstande på Trapholt... se flere billeder fra udstillingen HER>