NYHEDER Siden er opdateret d. 21. januar 2019

 

Forside

Kontakt

CV

Maleri

Grafik

Arbejder på papir

Film

Fotoalbum

Blog

Skitseblokken

 

 

NYT FRA VÆRKSTEDET

 

 

 

 

Nye udstillinger på KunstCentret Silkeborg Bad

Forleden dag deltog jeg på KunstCentret Silkeborg Bad i åbningen af udstillingen 'Mine rejser - værker fra Jens Olesens samling', og her kan man se, hvilket titlen antyder, en række kunstværker fra en ganske imponerende samling. Det er tydeligt, at Jens Olesen har haft, i samarbejde med sin bror, kunsthistorikeren Lars Olesen, som har kurateret udstillingen, et ret sikkert blik på de skiftende samtidskunstsceners sortiment af billedkunst. En stor del af udstillingen virker muligvis en anelse forudsigelig med værker af Per Kirkeby, Michael Kvium, Tal R, Günther Förg og mange andre. Det er dog værker af mongolske, kinesiske og nordkoreanske kunstnere, der giver udstillingen en snert af kunst fra en ukendt verden, så den smukt orkestrerede udstilling kan i hvert fald anbefales. Det samme kan en udstilling med primært store malerier af den tyske kunstner Bertamaria Reetz. Her synes det dog som har man ikke helt tænkt iscenesættelsen igennem, da flere store værker er placeret, så man umuligt kan komme på afstand af dem. Det er ærgerligt, når man nu præsenterer et overraskende navn, som jeg ikke i forvejen var bekendt med. Udstillingen har titlen 'Kamp og leg', hvilket illustrerer de ekspressive motiver ganske godt. Udstillingen kan ses frem til d.  28. april, og udstillingen med værker fra Jens Olesens samling kan ses på Badet indtil d. 22. april. Det bør ligeledes nævnes, at man også kan se et antal tegninger af Lene Adler Petersen i Silkeborg Bads caféområde og oliepastelarbejder på papir i Badets østfløj. Disse værker kan ses frem til d. 31. marts.

Chen Liangjie: 'Scene Check (Assistance)', 2005. Olie på lærred... se flere billeder fra 'Mine rejser - værker fra Jens Olesens samling' HER>

 

Bertamaria Reetz: 'Medusa', 2014. Mixed media på lærred... se flere billeder fra 'Kamp og leg' HER>

 

Alkymistprojekt på Skovgaard Museet i Viborg

Hvis man forestiller sig alkymi som et besynderligt fænomen, hvor mystiske mænd i et skummelt laboratorium prøver at fremstille guld, er man måske ikke helt forkert på den. Der ligger dog andre udviklingspotentialer i alkymiens verden, hvilket bliver vist for tiden på Skovgaard Museet i Viborg, hvor en række udstillinger med titlen 'Alkymistens laboratorium' nu er nået til efter et ophold på Vendsyssel Kunstmuseum i Hjørring. Hvad udstillingen, som er udviklet af billedkunstneren Cecilia Westerberg, mere specifikt går ud på, vil jeg komme ind på senere, da jeg netop har afsendt en anmeldelse af den til avisredaktionen, men fremstillingen af guld er dog relevant, da udstillingen blev åbnet af Viborgs borgmester Ulrik Wilbek, der dog om ikke har fremstillet, så dog tilvejebragt det ædle metal i sin egenskab af træner for det danske hun- og hanboldlandshold. Det drejer sig naturligvis om håndbold, som er et ganske aktuelt tema i disse dage.

Installationsfoto fra udstillingen 'Alkymistens laboratorium' på Skovgaard Museet... se flere billeder fra udstillingen HER>

 

"Oprigtigt talt troede jeg nærmest det var en Fabel, alt hvad der blev fortalt om Solskin og Sommervejr midt om Vinteren hernede, men nu har jeg selv oplevet det, og adskillige Dage staaet ude og malet uden så meget som en Sommerfrakke paa. Hjemme staar man jo ofte med Vinterfrakke om Sommeren..."

Hvis citatet herover måske virker lidt "støvet" i grammatik og udtryk, er det fordi, det er et uddrag af en brev, som maleren Johannes Wilhjelm sendte til kollegaen J.F. Willumsen d. 18. februar 1913. Det er afsendt fra Bordighera i Italien, hvor Wilhjem i perioden malede. Jeg har netop modtaget en bog om Johannes Wilhjelm, som var samtidig med kunstnere som netop Willumsen og P.S. Krøyer. Wilhjelm levede i perioden fra 1868 til 1938 og årsagen til bogudgivelsen skal findes i en serie udstillinger, der finder sted på forskellige kunstmuseer i de kommende måneder. Den kan således ses på Skagens Museum fra d. 26. januar til d. 28. april.

Bogen om Johannes Wilhjelm har titlen 'Fra Italien til Skagen'

 

 

2018 i billeder

 

DRY POINT

Et minut med koldnålsradering

- en video af

Jacob Nielsen

 

EFTERÅR-

VINTER

2018-19

 

BILLEDER FRA

BERLIN 2018

 

NYE ANMELDELSER:

 

"Med vægt på væskebalancen"

Naturvidenskaben møder billedkunsten i en besnærende udstilling på Esbjerg Kunstmuseum

"Når eksperimenter lykkes, bliver kunsten levende"

Trine Boesen og Katja Bjørn udstiller hver for sig i Viborg Kunsthal

"Brødre i sjæl og ånd"

H.A. Brendekilde og L.A. Ring i udstillingen 'Kunstnerbrødre på Randers Kunstmuseum

"Man kaldte dem gale klatmalere og svindlere"

Eugène Brands og Carl-Henning Pedersen belyser Cobra i et alternativt, historisk lys