NYHEDER Siden er opdateret d. 21. februar 2020

 

Forside

Kontakt

CV

Maleri

Grafik

Arbejder på papir

Film

Fotoalbum

Blog

Skitseblokken

 

 

NYT FRA VÆRKSTEDET

 

 

Keramik i 100 år på Skovgaard Museet

Det er ikke ofte, der på landets kunstmuseer bliver sat fokus på keramikken i en historisk kontekst. Heldigvis er der dog museer, som laver særudstillinger med enkeltkunstnere, som f.eks. Trapholt, der for nyligt præsenterede Martin Geertsen i en flot iscenesættelse. Netop Geertsen er én af MANGE nulevende og afdøde kunstnere, der arbejder eller arbejdede med keramikken som primær metode, og som nu bliver vist på en omfattende udstilling på Skovgaard Museet i Viborg. At udstillingen er omfattende giver sig selv, da den har '100 års dansk keramik' som titel, og her er der som bekendt nok at vælge ud fra. Kuratoren Carsten Bagge Laustsen har således håndplukket ud fra sin egen store samling, som dog er suppleret med indlån. Jeg er i gang med en anmeldelse af udstillingen, som kan ses på museet i Viborg frem til d. 1. juni.

   

Installationsfoto med blot en brøkdel af de mange keramiske værker, som kan ses på Skovgaard Museet... se flere billeder fra udstillingen HER>

 

Vinterens sidste auktioner hos Bruun Rasmussen

Nu går februar for alvor på hæld, og dette varsler - forhåbentligt - forårets snarlige komme. Dermed er det en kendsgerning, at de kommende traditionelle auktioner hos Bruun Rasmussen Kunstauktioner i Bredgade i København snart løber af stablen. Jeg er primært interesseret i kunstauktionerne og her har man d. 25. februar den ældre kunst på programmet. Der er meget at byde på for samlere af denne kategori, blandt andet af skagensmalerne. Man skal vente til d. 3. marts, hvis interessen er for den moderne kunst. Her kan man blandt andet erhverve sig værker af Asger Jorn, Per Kirkeby, Michael Kvium, Anette Harboe Flensburg og Olafur Eliasson.

Laurits Tuxen: 'Ung kvinde på Skagen Sønderstrand', 1909. Olie på lærred. 42 x 98 cm. Vurd.: 150.000-200.000 kr. (foto: Bruun Rasmussen)

 

Per Kirkeby: 'Mild Vinter III', Læsø 1989. Olie på lærred. 200 x 220 cm. Vurd.: 1.000.000-1.200.000 kr. (foto Bruun Rasmussen)

 

Erik Raadal: 'Landskab ved Svostrup', 1937. Olie på lærred. 65 x 100 cm. Vurd.: 30.000-40.000 kr. (foto: Bruun Rasmussen)

 

PRESSE

 

Billeder fra Berlin 2020

 

2019

i billeder

 

EFTERÅR-VINTER

2019-2020

 

NYE ANMELDELSER:

 

"Maleri med melankolien som usynlig ledsager"

Maleren Lærke Lauta udstiller på Horsens Kunstmuseum

"Maksimal minimalisme i Aalborg"

Udstillingen 'Indoors' finder sted på Kunsthal Nord

"Udstilling om vækster og deres værdier"

Randers Kunstmuseum viser udstilling om groende organismers påvirkning af vores forhold til naturen.

"Europæisk kunsts gadekryds blev en væsentlig tysk maler"

Markus Lüpertz udstilles retrospektivt på Museum Jorn i Silkeborg