Svanholm på de skrå brædder

 

Silkeborg-kunstner Lars Svanholm laver scenografi på Aarhus Teater.

 

SILKEBORG: Mens publikum venter på Godot, tegner Silkeborg-kunstneren Lars Svanholm i aften med tavlekridt på de skrå brædder på Aarhus Teater. Lars Svanholm er nemlig blandt en kreds af kunstnere udvalgt til en lidt usædvanlig opgave på teatret, hvor han skal tegne et træ på en sortmalet væg, som udgør scenografien til Samuel Becketts berømte stykke ”Mens vi venter på Godot”, som opføres frem til 3. marts

 

Hver aften i den periode, hvor stykket spilles, bliver træet udarbejdet af forskellige billedkunstnere og det er altså i aften, at Lars Svanholm giver et bud på et træ, der kan tjene som baggrund for forestillingen.

 

Handlingen i stykket udspiller sig i et ikke nærmere defineret miljø, hvor hovedpersonerne venter på en person, Godot, der imidlertid aldrig dukker op. Ventetiden ved træet slås ihjel med lange og mange samtaler.

 

Lars Svanholm vil være på scenen fra kl. 19 og frem til kl. 19.30, hvor forestillingen begynder. På den måde har publikum mulighed for at følge scenografiens tilblivelse, mens de finder på plads i teatrets store sal og sidder og venter på Godot.

 

Christian Kloch Larsen