NYT FRA VÆRKSTEDET Siden er opdateret d. 2. november 2017

 

Forside

Kontakt

CV

Maleri

Grafik

Arbejder på papir

Film

Fotoalbum

Blog

Nyheder

Skitseblokken

 

 

 

AKVARELLER FRA

BERLIN 2017

 

SØERNE

grafiske arbejder 2016-17

 

AKVARELLER FRA BERLIN 2016

 

 

 

Den unge kvinde og marsvinet

Indtil for nyligt kunne man her på siden se en gengivelse af en akvarel, som fremstillede en ung kvinde, som står placeret ved strandkanten og fimer et marsvin med sin smartphone. Jeg fandt faktisk motivet interessant, og den dobbelthed, som ligger i, at man med sin telefon kan filme naturens gang på samme tid, som man nyder solen og saltvandet på en varm sommerdag, finder jeg faktisk fascinerende. Jeg prøvede selv at fange de i alt fire marsvin, men det eneste jeg fik fanget, var faktisk kvinden, som sandsynligvis har haft mere succes med sit forehavende, end jeg havde. Udarbejdelsen af maleriet var faktisk sværere, end jeg havde forestillet mig; men mon ikke selv Oscar Schlemmer har stået i problemer op til halsen, når han har skildret mennesker med sin tilsyneladende sikre metode?

Maleri - uden titel (Ung, nøgen kvinde, der filmer et marsvin med en smartphone). 2017, 73 x 92 cm... klik på billedet og se det i større gengivelse  

 

Årets første maleri

Hvis ikke der var lavet raderinger, tegninger og akvareller, ville det måske signalere en kunstner i dyb krise og på katastrofekurs, hvad som optræder i overskriften. Sådan forholder det sig heldigvis ikke. Det er ganske vist årets første oliemaleri, som her ved indgangen til oktober er blevet færdiggjort; men det er blot endnu et resultat af, hvilke iagttagelser, jeg har gjort i sommerens løb. Motivet udgør havnefronten i Aarhus, som den - i hvert fald transformeret gennem min optik - kan ses fra Ballehage Strand lidt syd for byen.

Maleri - uden titel, 2017, olie på lærred, 114 x 146 cm... klik på billedet og se det i større gengivelse