NYT FRA VÆRKSTEDET Siden er opdateret d. 20. juni 2024

 

Forside

Kontakt

CV

Maleri

Grafik

Arbejder på papir

Film

Fotoalbum

Blog

Nyheder

Skitseblokken

 

 

 

ARBEJDER PÅ PAPIR

BERLIN 2022

 

ARBEJDER PÅ PAPIR

BERLIN 2020

 

 

Svanholm Basement

StudioFacebook

 

 

Lys forude

I hvert fald hvis man skal stole på DMI og YR og hvad vi ellers har af vejrtjenester, skulle sommeren snart indfinde sig, så jeg er allerede lidt naivt måske, ved at planlægge et par strandture i Uge 26. Jeg har lige varmet op med nogle akvareller udført på noget akvarelpapir, som jeg har haft liggende og som i sin tid er indkøbt hos Søstrene Grene. Jeg har ellers vænnet mig til akvarelpapir af fabrikatet Hahnemühle, og det er påfaldende, hvor hurtigt man bliver lidt afhængig af kvalitet.

   

To stk. akvareller med titlen ’Strand’. 17 x 26 cm… klik på billederne og se dem i større gengivelse

 

Men sommeren lader vente på sig

Jeg tror, at jeg under et andet afsnit har jamret mig over efterårstemperaturer, regn og blæst her i begyndelsen af juni måned; men mon ikke det vender på et tidspunkt eller er det for meget at forlange? Maleriet herunder er skabt direkte med inspiration fra de få sommerdage, kongeriget kunne byde ind med i pinsen.

’Strand tidlig eftermiddag’. Olie, spraymaling og oliepastel på lærred. 33 x 46 cm.

 

Hvem beslutter, hvornår et maleri er færdigt?

Spørgsmålet kan besvares klart og udtrykkeligt: Det gør kunstneren naturligvis. Nogle gange skal man ikke desto mindre selv som erfaren maler igennem nogle processer, der ikke mindst tager udgangspunkt i, hvornår det sidste penselstrøg er afsat på et lærred. Maleriet herunder har muligvis været færdigt i et tidligere stadie, og herved fraviger jeg et af mine kerneprincipper, som kort og godt hedder »stands i tide«. Den skarpt optegnede horisontlinje, der har optrådt på en del af mine seneste malerier bringer for nogle sikkert tankerne tilbage til maleren Niels Lergaard, og i det aktuelle maleri anes muligvis tillige enkelte modernistiske elementer. Det kan såmænd både være godt og mindre godt, men beslutningen er taget… Maleriet er nu færdigt og jeg vil nu kigge fremad.

’Med solen i ryggen’. Olie og spraymaling på lærred. 38 x 46 cm.

 

 

’Morgen i maj’. Olie og spraymaling på lærred. 73 x 100 cm… klik på billederne og se dem i større gengivelse